Sagt och gjort, i torsdags när jag kände mig sådär väldans baksugen vevade jag ihop en busenkel och enligt killarna världsgod dessert av endast två, japp du läste rätt, två ingredienser, dumlekolor och vispgrädde
Ingredienser Portioner. 4 1 lök 2 potatisar 250 g broccoli 12 dl grönsaksbuljong (vatten och grönsaksfond eller tärning) 2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Till servering bröd kräftstjärtar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Dagarna fram till jul har en tendens att inte riktigt räcka till för allt man vill hinna med, som att baka t ex, så jag var inte sen att testa det busenkla recept på havrekakor med choklad som Karin med bloggen Karins kök delade med sig av häromsistens
Det blev en choklad maräng glasstårta med kanderade pecannötter, låter det gott. Min Familj var här ifrån Stockholm och hälsade på mig i helgen så jag passade på att göra något roligt
Imorgon fyller min sambo år vilket var en bra anledning att bjuda in till middag i lördags. Tänk att den 20 september var varmare än årets midsommarafton och det blev kanske årets sista utesittning
Idag är det vintersolståndet. YES. Nu vänder det. Jaja, det dröjer tills vi kan kasta långkalsonger och broddar, plocka tussilago och brista ut i det berömda vårskriket (ni vet det där som Ronja Rövardotter bara var tvungen att få ur sig när våren hade anlänt), men ändå
Så när jag fyllde år ville jag alltid ha glasstårta istället. En lite halvimproviserad glasstårta gjord i springform med hjälp av både hel och halvfabrikat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.