Vi är ju inga godisråttor i den här familjen, kakmonster ja, men godis, nope, det kan ligga här hur länge som helst och till slut får jag oftast slänga det
Jaja, det dröjer tills vi kan kasta långkalsonger och broddar, plocka tussilago och brista ut i det berömda vårskriket (ni vet det där som Ronja Rövardotter bara var tvungen att få ur sig när våren hade anlänt), men ändå
Här har vi ett busenkelt och väldigt gott recept på hemmagjord daim. Här har du bas-receptet, vill tillägga att det är urgott att tillsätta riven apelsinskal och apelsinsaften från frukten
Vi rullade ut degen, bredde ut lite av sommarens blåbärssylt på, rev 50 g vit choklad och skal av en liten citron över och rullade ihop innan vi skar 22 skivor som lades i formar. Jäste fick de göra i ca 30 minuter innan de penslades med ett uppvispat ägg och gräddades i 180 grader i ca 12 minuter
Glutentrådarna ska bearbetas ordentligt så att degen blir seg och ganska kladdig. Vik sedan ihop degen från vänster och höger, vik sedan ihop degen från toppen och botten, vänd sedan degen upp och ner med den ihopvikna sidan neråt, se till att det är rikligt med mjöl på bakbordet under degen
För en tid sedan läste jag i en tidning att det är högsta mode bland Hollywoodstjärnor att undvika gluten, och att det också blivit trendigt bland s k kändisar här hemma - även om man inte är glutenintolerant
Busenkelt, tokgott och mättande. Sen är det så lätt att blanda ihop och fort i ugnen går det också, bara en sådan sak är ju alldeles förträffligt när Focaccia-suget sätter in
Surdegsbaguetter. Häromdagen satte jag några surdegar för skojs skull, så nu tyckte jag det va dags att testa att baka med dem och eftersom jag ändå tänkt göra soppa tog jag tillfället i akt
Te och scones med en mild citronkräm. Tänd några ljus, plocka fram söndagstidningen och bara njut. Tärna ner smöret och häll i grädde/mjölk och bearbeta degen
Dessa kalljästa surdegsbaguetter är supersmarriga med sin hårda yta och mjuka innehåll. Även om de hör och häpna är en "fuskvariant" så smakar de som surdegsbröd gör
Mjukost med skinka, lite creme fraiche och majonnäs blandas med strimlad rökt skinka. Salt och peppar efter smak (se till att pepparen är grovmalen, de svarta prickarna får det att se arbetat och lyxigt ut)
e dagen och jag mår fortfarande som en trasig och sliten kvinna. Och rösten var ännu sämre. Varför inte låta mig ta några prover och bli undersökt av läkaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.