Förra helgen bjöd en vän ner ett gäng tillettfint hus på landsbygdenenbit utanför London. laxrullar med pepparrot, smördegsstänger med blåmögelost, valnötter och honung samt bruschetta
Man känner sig som ett barn och kan nästan undra när skogensväsen ska komma krypande ut ur stubbar och hålor såsom John Bauers sagor när man var barn, dessa trollska sagor med bortbytingar, älvor, troll och andra väsen
Mentill dessert blev det enlyxig, ny & mindrefettsnål dessert, allt för er minabloggisar. Idag har vi haft en god vän som flyttat upp till Sundsvall på besök, faktiskten av de gamla deltagarna ikockduellen
Midsommaraftoni fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kringmidsommarstången, lekar med skratt som får en att kikna, dans långt in på natten och ettiskallt morgondopp i det blå
Vispaihopingrediensernatillvinägrettenien skål. Rödkålssallad med morot & persilladevinägrett. Denna rödkålssallad är en perfekt vardagssallad som funkar till det mesta i matväg
Härligt gula, söta och saftiga. Jag fick ju enfantastiskCreusette av min sambo ifödelsedagspresent och jag vet att jag och minfina franska gryta kommer att ha många roliga upplevelser i höst
Det här var enenkel och smidig, het kikärtsgryta som blev klar iett nafs. Jag misstänkte att denangivnamängden skulle blilite för mycket för min smak, så jag tillsattelitei taget tills jag var nöjd med styrkan
För entid sedan hittade jag ett receptblad på en "biffsallad" iminnärbutik. Enligt receptet skall salladen serveras till stekt ryggbiff eller entrecote (som man skär ibitar)
Biffstroganof tycker jag är en jättegod maträtt som ofta blir bortglömd och det är synd eftersom det både är enkelt att göra och gott att äta =) Ofta gör viden på ettklassiskt sätt menden här gången var det min kära man som gjorde den efter ett recept av Tommy Myllymäki och då var det litevittvini som gav entrevlig syra tillrätten
Efter ett dopp i sjön, lagade vienhärligmiddagikvällssolen, drack gott rieslingvin från Mosel och skvallrade om allt mellan himmel och jord, som bara två väninnor kan
Inga större ansträngningar krävs från kockenssida när det gäller tillagningen av detta receptet. Helgen är i anstormande och det är bokstavligt talat faktiskt
Skär tunna skivor av enbaguett och bryn på båda sidor, i smör och olja. Tina, rensa ur köttet och bryn skalet med en morot, en palsternacka och en rödlök skurna ibitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.