Jag ska försöka sätta igång med det baket snart och frysa in en massa lussekatter. För att få ut det mesta av saffranssmaken så blanda den gärna med lite lite sprit innan
Glöm då inte att få med huvud och skrov till fiskbuljongen. Fisksoppa med saffran och aioli. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka
Man får liksom "breda" ut den i formen. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna. Rör samman de torra ingredienserna för sig och de blöta för sig och sedan blandar man ihop de tillsammans
Jag bytte dock ut mjölet mot Manitoba Cream, ett mjölsort som ger saftigare och luftigare bullar. Jag använder smör och aldrig margarin, man får mycket godare bullar
Vi tål Provenas havre – byt ut mot t ex bovetemjöl om du inte tål havre. Den hade stått omatad i fem veckor så jag fick mata den två gånger i går för att få liv i den – en gång på morgonen och en gång på kvällen – den fick sedan stå framme över natten
Rhode IslandsåsTore Wretmans klassiker är perfekt till naturella räkor, havskräftor och hummer. Här ger fransk senap lite extra sting, och sockret hålls nere
Inga större fel med det för dels är det en mindre miljöpåverkan av att äta lite mer grönt, och vegetariskt portein är jäkligt mycket billigare än animaliskt kött
Jag har börjat testa en hel massa nya recept på saker som jag ska ställa fram på julbordet och en ny favorit är julköttbullarna som jag gjorde i helgen
Genom att låta saffranet dra i lite sprit får bullarna gulare färg och mer saffranssmak. I år bakade jag lussekatter utan kesella och de blev minst lika luftiga, saftiga, mjuka och goda
Se till att få med all rågsikt som ligger i botten av bunken. Barnen varvar mellan skidor och bräda. Stellas målsättning var att åka bräda i sittliften och klara de svarta pisterna och det gjorde hon igår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.