31 Aug. 19. 00. Twitter. Facebook. Mumsig ostfondue med parmesanbröd som Tina Nordström. 0kommentarer. Jag satt och slötittade på tv en dag i veckan och hamnade på Tina på besök
Fredagskväll. Anders, Arvid och Sigrid kommer hem sent från tennisen. Jag kom hem en kvart innan. Vi visste redan innan att schemat skulle bli så här, varför vi hade planerat för en riktig snabbrätt som ändå känns roligare än snabbmakaroner en fredagkväll
Den här osten blir nästan som ostfondué efter att ha gått cirka 20 minuter i ugnen. Perfekt att breda på smörgåskex, eller dippa grönsaker, vitt bröd eller liknande i
Ny vecka. Söndagen kom och efter några timmars röjning i förråd och två vändor till tippen, tog jag och Åsa en tur ut i skogen för att hämta hem all svamp
I fredags testade jag och min sambo att göra ostfondue. Då kom jag på att jag aldrig gjort köttfondue. Passade perfekt att testa när min vän som bara äter LCHF ändå skulle komma på middag
En sann husmor tar hand om julmaten och lagar mat på resterna. Än idag på juldagen är det gott att äta julbordet men framåt annandagen börjar jag ofta bli lite trött på julsmakerna så det är bra att ta in lite nya kryddor i recepten, gärna italienskt eller asiatiskt
Gnid in fonduegrytan med en skalad och delad vitlöksklyfta. Häll i vinet och låt. koka upp. Ta grytan från värmen, rör ner osten i vinet och tillsätt maizenamjölet
1. Riv osten. 2. Gnid in en tjockbottnad gryta med den ituskurna vitlöksklyftan. 3. Hetta upp vinet i grytan. Tillsätt den rivna osten under omrörning och låt den smälta på svag värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.