Småkakor är bland det bästa jag vet. Det slår i stort sett varenda tårta och fyllig cupcake som finns. Här är en ny favorit som jag aldrig bakat med glutenfria produkter
Det är verkligen kul att göra småkakor och det här receptet tycker jag är både enkelt och gott. Grundreceptet är samma för båda kakorna, det vill säga mördeg, och till ca 50 kakor behövs
Jag älskar verkligen finska pinnar. Gillar smaken av mandel och att dom är så spröda och härliga. Så nu har jag bakat några och tycker verkligen att ni borde testa dessa
12 Mars 2019. Finska pinnar. Det har varit lite lugnt här på bloggen senaste tiden och det beror helt och hållet på att jag har varit fullt upptagen med att flytta
Värm ugnen till 200 grader. Kavla ut smördegsplattorna tunt. Mixa ingredienserna till valfri fyllning. Pensla smördegen med ägg och strö eller bred ut någon av fyllningarna
Gör degen av margarin, socker och vetemjöl. Gör fyllningen av mandelmassa, socker och äggvita. Om du vill ha extra fin mer smakrik fyllning tillsätt lite mald hackad och skållad mandel
Arbeta ihop smör, vaniljpulver, socker, mjöl och kakao i en matberedare eller på en bänk. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt vila i kyl minst 30 min
Redan dagen efter jag kom hem efter en helg i Vasa bakade jag dessa Finska pinnar. Jag gjorde dem till min pappa som älskar denna enkla klassiker men de spröda kakorna gick lika mycket hem hos resten av familjen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.