1/4 kg
smör, 1/4 kg mjöl, 1/4 kg socker och 6 ägg De till skum slagna hela äggen röras väl tillsammans med det smälta smöret; så småningom tillsättas det uppvärmda mjölet och det finsiktade sockret. Så snart degen är tillräckligt arbetad, tagas små runda kakor med mått samt gräddas på en med smör smord plåt i måttlig ugnsvärme under 1/4 timme." Källa: "Oraklet eller fråga du så svarar jag", från 1899
Eftermiddagen tillbringades hemma med lite enkel matlagning. I går körde jag en riktig fuling. Precis när jag gått och lagt mig för natten, kom jag på att det glömts av att skrivas inlägg
Häll några droppar olja i koppen och smeta ut med hjälp av ett hushållspapper. I en annan skål mixar du alla ingredienserna med en stavmixer, utom fröna som du blandar i när du mixat klart
Ska dock nämna att i originalreceptet i boken så är kakorna även toppade med paranötter men eftersom den inte tillhör mina favoritnötter så valde jag att istället ha på lite extra av de andra nötterna
Dag 1200 g tranbär, torkade 120 g russin 120 g gula russin 90 g aprikos, torra och skurna i mindre bitar 90 g körsbär ev 90 g valnötter (byt mot mer frukt om man inte tål nötter) 50 g rom 200 g mörkt muscovadosocker
När jag kommer till Sverige kan jag inte svenska allt men eftersom jag får stannar hemma som mamma ledigt så jag måste lära mig att baka och morot kaka är min förta lektion
Idag tänkte jag dela med mig om denna underbart goda och enkla efterrätt. Är du chokladsugen men har inge choklad hemma eller har du glömt efterrätt till fredagsmiddagen, då är detta räddaren i nöden
Jag tog ca ½ cm tjock och så här i efterhand skulle jag gärna tagit mer. Låt er inte skrämmas av det långa receptet, det går faktiskt fortare än man kan tro att göra denna tårtan
Glad lördag på er, och fridfull allhelgona. Idag ska jag dela med mig av ett riktigt lyckat recept. En riktigt god "torrkaka" med fyllig smak av choklad och nötter, delvis från min glutenfria mjölblandning men i huvudsak från kakans huvudingrediens
Höj sedan till medelhög hastighet och vispa frostingen lätt och fluffig i minst 5 min, men inte för länge då den har en tendens att bli lös eftersom det är färskost i
Här kommer det utlovade receptet och beskrivningen för Pink Velvet cake. Det är en del olika moment, men det är det värt med tanke på hur läckert och gott slutresultatet blir
Gör din egen müsli och gör den precis så nyttig och/eller god som du själv vill. Här kommer ett recept som ger en god och hyfsat nyttig basmüsli alla i familjen får blanda själv med det dem gillar
så jag garnerade efteråt med blåbär, nyttiga chiafrön och lite extra kardemumma. så jag garnerade efteråt med blåbär, nyttiga chiafrön och lite extra kardemumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.