11 chokladäggPassionsfruktscurd:
Häll socker, äggulor och passionsfruktsjuice i en värmetålig skål och placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten. Rör hela tiden så att inte äggen koagulerar. När krämen blivit tjock tar du av den från värmen och rör ner smöret. Låt curden kallna.
1 Mjölkchokladmousse:
Finhacka mjölkchokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör om till en slät kräm. Tillsätt Baileys Salted Caramel och rör om. Ställ i kylen över natten. Vispa sedan upp med elvisp till en krämig mousse.
1 Kolasås:
Lägg alla ingredienser utom smör, choklad och Baileys Salted Caramel i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i ett par minuter. Smält under omrörning ner smör och chokladen i kastrullen med övriga ingredienser. Rör till sist ner Baileys Salted Caramel och låt sedan svalna.
1 Montering:
Spritsa 1 cm chokladmousse i botten på glas med rak kant. Skiva varje chokladmuffins i 4 stycken cm-tjocka skivor, ta ut rundlar i samma storlek som glasen (enklast med ett likadant glas), och lägg en skiva över moussen. Spritsa ett till lager till av mousse, sedan curd och sedan en skiva chokladmuffins till. Spritsa till sist en topp med mousse. Ringa kolasåsen över och bryt bitar av chokladäggen och dekorera med.
Det jag gillar med det här receptet är att man inte försöker ersätta mjöl och socker. med något annat, så man behöver inte köpa speciella ingredienser som blir stående hemma sen
Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
MonteringLägg chokladkakan på nötbottnen och skär försiktigt i bitar med en varm vass kniv. Vilken tur då att jag har en man som mer än gärna pular med många dessertmoment när det är festligheter på gång
Kladdkakan medpassionsfrukt kan med fördel också bakas som den är, en underbar kombination. Vad jag gillar med både kladdkaka och den här cremen är att man undviker både det kemiska bakpulvret och det läskiga gelatinet, bara helt naturliga ingredienser
Denna gång hittade jag en chokladkaka som inte fick vara med i julbaket och ett paket hallon som skulle bli sylt men aldrig kom till skott, så det blev en sockerkaka med hallon och stora chokladbitar
Servera med blåbär och glass. Blanda i socker, vaniljsocker och äggen ett i taget. SE ÄVEN Mjuk och saftig citronkaka Godaste bärkakan vi smakat Chokladfondant med nutella smör
En kaka som ser ut som en helt vanlig mjuk chokladkaka, men som när den skärs upp visar sig gömma en mycket smarrig fyllning av cream cheese, vanilj och kondenserad mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.