263 soldagar
per år och temperaturen ligger på mellan 9 och 25 grader beroende på årstid. Det näst mest fantastiska med staden är att den är otroligt vacker. Att avnjuta solnedgången i La Jolla, på Coronado Island eller i Sunset Cliffs är helt enkelt breathtaking. Shoppingutbudet är riktigt bra med Fashion Valley, köpcentrum i downtown och fina butiker i La Jolla. Kollektivtrafiken fungerar ganska bra med bussar och spårvagn och det finns ett rejält utbud av bra restauranger, caféer och aktiviteter som till exempel surfing.
Min favvo makirulle ska jag också berätta om - nämligen en Crunchy California roll som jag blev besatt av när jag bodde i USA förut och som jag på nytt upptäckte nu när vi var där i sommar (rullen ni ser på sista bilden här ovan)
3 dl Jyttemjöl original - blå påse100 g laktosfritt smör½ msk fiberhusk2 msk laktosfri mellan crème fraiche3 msk iskallt vatten1 liten purjolök1 vitlöksklyfta1 påse babyspenat1 litet blomkålshuvud1 bukett broccoli10 - 12 soltorkade körsbärstomaterca 3 dl riven, smakrik ost - jag tog lagrad Herrgårdsost½ msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller annan valfri kryddblandning3 ägg2 dl laktosfri mellangrädde1 dl laktosfri mellan crème fraichesalt och vitpeppar från kvarnlite olja att fräsa purjo/spenat Mixa ihop pajdegen, och kavla/tryck ut den i en lätt smord, vid pajform
Efter att soppan var klar så gjorde jag makisushi och california rolls. Ett av mina favoritländer med spännande mat är Japan, så japanskt matlagning (och kultur) är troligtvis ett inslag som kommer dyka upp i den här bloggen ganska ofta, eftersom jag tycker om att laga japansk mat
ca 425 g kokt, kall potatis1 tetra blandade bönor, 380 g½ medelstor rödlök2 vitlöksklyftor2 ägg1 msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller någon annan rolig kryddblandninglite extra salt och svartpeppar från kvarnrapsolja till stekningTillbehör. 1 msk California Fancy Blend från The Spice Tree - eller någon annan rolig kryddblandninglite extra salt och svartpeppar från kvarnrapsolja till stekning
Ironiskt nog är det "endast" vårväder där, men det var väl kanske tanken på "California Summer Dream" som skapade sommarkänslorna som är kopplade till Pina Colada haha
California rolls utan noriark. Min dotter och jag gjorde sushi. Vi gjorde tre olika sorter. Vi använde salmalax som inte behöver frysas innan man gör sushi
Under vår vistelse i USA köpte jag några amerikanska mattidningar, de har verkligen tagit problemet med övervikt på allvar i California för de flesta tidningar handlade om att laga lätt (kalorisnålt)
1 dryg liter färdigkokt blandning av ris och linser - en rejält rågad litertillbringare1 dl mandelmjöl3 stora äggca 1½ msk kryddblandning California Fancy Blend från The Spice Treelite extra salt och svartpeppar från kvarnrapsoljaBlanda ihop ris och linser med mandelmjöl, ägg och krydda
Jag har en kompis som heter Eddie, han kommer från Ventura, California och han har bott i Sverige i lite mer än ett år tillsammans med min gulliga och roliga k0mpis och exkollega Michelle
500 g fryst grönsaksblandning broccoli/blomkål500 g fryst brysselkål2 dl matgrädde2 + 4 ägg150 g lagrad prästost1 msk Dijonsenap1 + 1 tsk kryddblandning California Fancy Blend från The Spice Tree (paprika, tomat, vitlök, purjolök, persilja, salt, socker, dragon, peppar)vitlökssaltvitpeppar1 - 2 paket baconFörväll hastigt de frysta grönsakerna i saltat, kokande vatten några minuter
1 msk valfri kryddblandning - jag använde California Fancy Blend från The Spice Tree. 1 msk valfri kryddblandning - jag använde California Fancy Blend från The Spice Tree
3 dl Jyttemjöl100 g LF smör eller mjölkfritt margarin½ dl LF yoghurt eller sojayoghurt2 msk iskallt vatten500 g frysta broccolibuketter - färsk går naturligtvis jättebra, men det hade jag inte hemma4 grillkorvar av bra kvalitet och med hög köttmängd - alternativt vegetarisk korv ½ - 1 dl soltorkade körsbärstomater5 ägg3 dl matgrädde eller någon alternativ grädde1 dl LF mjölk eller alternativ mjölk2 msk Dijonnaise1 msk California Fancy Blend från The Spice Tree (paprika, tomat, vitlök, purjolök, persilja, salt, socker, dragon, peppar)ca 75 g nyriven parmesanost - uteslut om du inte tål mjölkprodukter Kör ihop pajdegen i matberedare, tryck ut den i en smord, låg pajform, och ställ in i kylskåpet att stadga till sig ca en halvtimme
Samma dag som vi skulle hem från Boston, bestämde vi oss för att ta hem en väska till. Så när vi kom in i en mataffär så fick jag se spagetti squashen ligga där och vilja åka med till Sverige
Inspirerad av New York blev det en klassisk Ceasarsallad med chilibakde laxkuber och lite färskrökt lax, roligt med lite olika varianter på lax som kompletterar varandra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.