Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen. Tar några timmar i ugnen, men är verkligen lätt och i ugnen sköter den sig själv ju
Rådjuren är idisslare och äter även en hel del gräs. Skär lök och äpple i tärningar. Bryn smöret och lägg i steken, låt den försiktigt brynas till vacker färg runt om
Tillsätt rom och häll upp i glas. Garnera med äpple och kanelstång. 1, skivat äppleÄppel- och romdrink Blanda äppeljuice, limejuice, socker och ingefära
Ingredienser 1 l äppeljuice 1 dl Calvados 1 st kanelstång 5 st kardemummakärnor 10 gram ingefära , en liten bit 1 st citron(er) 1 st apelsin(er) 1 tsk muscovadoråsocker , mörkt Köp receptet
Häll på äppeljuicen och calvados över kryddorna. Skala och skär ingefäran i små bitar. Smaksätt med lite mörkt muscovadråosocker och låt glöggen blir riktigt het
Igår hade vi cykelfest på Söder och det andra gången vi är med. Åter igen fick vi uppdraget att laga desserten och jag valde att bjuda på en av mina favorit desserter, Creme Brulée
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.