Blanda fyst broccoli ochblomkålmed den smaksatta crème fraichen. Det blir många enkla och lättlagade maträtter nu i december, varvat med julinspirerade nyheter och gamla godingar
Igår blev det spenat- och ricottafyllda cannellonimed mustig hemgjord tomatsås. Jag hade även i stammarna från basilikan som jag sedan fiskade ut innan såsen hälldes på cannellonin, detta för extra smak istället för att bara kasta dem
Blomkåloch broccoli är något som jag verkligen gillar med LCHF. Man kan göra så otroligt mycket med det och här har du en variant som passar ypperligt istället för pommes eller annan ugnsstekt potatis
Hacka rödlöken och vitlöken. Koka grönsakerna så de blir lagom mjuka, spola av och låt rinna av. Hetta upp olja i en wok och woka sedan först lök, vitlök, chilipulver och sichuanpepparsalt tills deras doft stiger tydligt ur woken
I med chilisås och fransk senap. Toppa med Norrglimt eller annan smakrik ost. Koka broccolin ochblomkålen mjuka i vatten samt en grönsaksbuljongtärning
Koka upp en kastrull med saltat vatten och ha ner blomkåloch broccoli. Hacka gul lök, bacon och paprika och ha ner i stekpannan så det får stekas med i några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.