Späd med porter och smaksätt med kryddorna. 6-8 port1,5 kg nötkött i grytbitar2 skivade gula lökarsmörsalt, peppar, grillgrydda2 flaskor porter2 msk tomatpuré2 lagerblad1 köttbuljongtärning1 msk soja3 msk svartvinbärsgelé1 tsk timjan6 krossade enbär2 dl grädde250 g minimorötter1 brk hela champinjoner1 liten brk syltlökarBryn köttet och löken i smör och krydda
Tillsätt salt, malt och porter och låt stå 5 minuter. 33 cl porter. Smula ner jästen i en bunke. Arbeta in vatten, olja, apelsinskal, kryddor och rågsikt
Häll på porter, vatten och fond. Så gör du underbart god kalops Älggryta med porter Ingredienser 4 portioner 1 kg benfria grytbitar av älg smör salt nymald peppar 2 gula lökar 3 morötter 2 palsternackor 1 bit rotselleri, 200 g 10 stötta enbär 1 msk torkad timjan 2 lagerblad 2 1/2 msk vetemjöl 1 flaska porter, 50 cl 2 dl vatten 2 msk viltfond 3 msk rönnbärsgelé hackad persilja Till servering extra rönnbärsgelé saltgurka potatismos eller kokt potatis Gör så här Skär köttet i bitar, 3x3 centimeter. 1 flaska porter
Porter ( öl ) 1 flaska ( 50cl ). Visst kan man köpa färdig woksås i en glasflaska från Ica. Eller hälla lite soya över grönsakerna men detta är ett recept för den med ambitioner att prova på något lite spexigt
Koka sedan spjället i ca 1½ timme med porter, enbär, timjan och lagerblad. 2 flaskor porter à 33 cl. Gnid in revbenen med salt och låt rimma i 2 timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.