Låt de ligga och vila på lite papper en stund och trä de sedan på spätt. Här är en liten förrätt, aptitretare eller bara en lätt rätt som man kan göra om man hittar lite räkor som ligger och skräpar i frysen
LaxcevicheAtt tillaga fisk med hjälp av syra från exempelvis lime har blivit mer och mer populärt. Laxceviche4 pers300 gram färsk lax2 stjälkar vårlök1 vitlöksklyfta 1 lime1 citron 1 avokado1/2 dl hackad koriander2 tomater1 tsk sambal oelek (kan uteslutas)Gör så här
Gör plats för räkorna i mitten genom att fösa allt åt sidorna. Paella med kyckling, räkor och korv. Ha ner riset och koka det på låg värme under lock i cirka 18 minuter. Ha ner de tinade vannameiräkorna och stek ytterligare 1-2 minuter. 500g kokta vannameiräkor. 1 påse saffran
Ceviche är en sydamerikansk förrätt som jag älskar. Ceviche med lax, tonfisk och räkor (4 port). 100 g räkor. Skär laxen och tonfisk i kuber på ca 1x1cm, skala räkorna. Lägg fisken och räkorna i limedressingen och låt stå i kylen 1 timme. 100 g räkor
Såsen till gratängen gjorde jag på lite vitvin, dill och räkor. Häll av fiskspadet från formen i en kastrull och häll även på matlagningsgrädden till såsen
Det är inte ofta jag gör fisk, kanske för att jag inte är så himla bra på det. Den här veckan blev det dock en fiskgratäng med lax och räkor och det blev himla gott
Rosta bröden, lägg på varma räkor och garnera med sköljda salladsskott. Riv vitlöken på rivjärn, mixa med persilja och gräslök i matoljan, använd gärna stavmixer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.