Servera lammläggenmed grönsaker, sås och potatispuré samt lantbröd. Krydda läggarna ordentligt med salt och peppar och bryn dem kraftigt runt om i en stekpanna
Brässerat lammläggmed indiska smaker. Jag gjorde en torr kryddblandning med indiska smaker som jag kryddade lammet med och serverade med rostad blomkål samt indisk yoghurtsallad
Lägg lammläggen i en hyfsat djup ugnsform. Lyft upp lammläggen och lägg ett lager småpotatis (eller kluvna större) och grova lökklyftor i spadet i botten på ugnsformen (se bild ovan)
se , men ändrade lite på det och valde att istället servera rätten med mitt blomkålsmos. I höstas köpte vi lammkött av en bekant och nu tyckte jag att det var dags att gräva fram lammläggen ur frysen och testa göra ett riktigt långkok
Servera gärna lammläggenmed tomatsåsen och med en skiva gott lantbröd för att ta upp såsen med. Hetta upp olivolja och smör i en stor ugnsfast stekpanna/gryta med lock som rymmer hela maträtten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.