Nu var julhelgen över för 2012, hoppas alla har haft en god, mysig, lugn och njutbar jul. Jag och mannen firade hos min familj och inte förrens idag har vi en heldag hemma igen
Här är chèvremoussen serverad till stekt sparris som förrätt respektive som tillbehör/sås till stekt lammfilé med långsamrostade tomater – en enkel men ljuvligt god middag
1. Skala rödbetorna och koka dem mjuka ca 10- 20 min beroende på storlek och spara 6 dl av kokspadet. 2. Häll couscousen i en skål och slå kokspadet från rödbetorna över couscousen
Kvällen började med snittar och bubbel, sedan morotsoppa med chèvremousse och prociuttochips som förrätt, choklad- och chilimarinerat lamm med potatisgratäng och rödvinssky som huvudrätt och vaniljpannacotta med smörkolasås och havssalt som efterrätt
Jag serverar så här års ofta stekt sparris med just parmesan och olivolja eller med en härlig chèvremousse med lite citronskal i – en underbar smakkombination
Bland såsfavoriterna finner vi tsatsiki, hoummus, fetaoströra, chèvremousse, guacamole, pesto, chilisalsa och den underbart enkla och goda yoghurtsåsen på rostad citron som med sin sötma och fyllighet passar bra till det mesta
Sparris med chèvremousse. Denna risotto är underbar att servera som den är, men den är även gott ackompanjemang till kött, kyckling eller lax – även rökt lax, eller skinka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.