Champinjoner som tapas
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 350 gram små skogschampinjoner
  • 112 soltorkade tomater i olja
  • 12 klyftor vitlök
  • 13 msk tomatpuré
  • 11 dl grovt hackade färska örter som persilja, basilika och oregano
  • 10,5 tsk chiliflakes
  • 12 krm salt
  • 11 krm svartpepparRensa och skölj svampen. Fräs svampen några minuter i 0,5 dl av oljan från de soltorkade tomaterna en panna med höga kanter eller wok. Skala och pressa vitlöken samt tillsätt den. Hacka soltorkade tomater och tillsätt dem. Tillsätt tomatpuré och chiliflakes. Låt champinjonerna puttra ca 10 minuter. De släpper då vätska och koka in sig själva. Hacka örterna och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar. Förvara champinjonerna i kylen. De blir godare om de får stå lite. Champinjonerna kan serveras kalla eller varma i en skål (ha assietter till och gaffel) som tilltugg till gott bröd eller tillbehör till andra rätter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.