Ingredienser Portioner. 8 bufféportioner ca 600 g kålrot 2 msk smör 2 msk strösocker 1 röd chili saften av 1 apelsin salt peppar 1 ask färsk gräslök (à 20 g) Lägg till i inköpslistan
Blanda ihop rotfrukter med nypondressingen till en sallad, smaka av med salt och peppar. För en tid sedan tipsade en vän mig och denna kombo kålrot, morot och nypondressing
Tur att han äter frukt i alla fall, annars vet jag inte vad jag skulle göra med honom. Den låg längst in och såg lite trist ut, men när den var skalad och tillagad på det här viset, slank den ner utan problem i både mannens och Pysens magar
Idag ville jag göra något gott tillbehör till kycklingen på de kålrötter jag hade hemma, och tänkte att de nog borde göra sig väl med lite hetta och sötma
Skala äpplena, skär dem i klyftor och lägg ner dem i buljongen tillsammans med repad timjan. Bryn sedan i tur och ordning kycklinglåren och kålrotsbitarna i smör och lägg över dem i en gryta
Dom kommer allt mer sällan nu, men ni som hängt med på Instagram vet ju att jag just nu är gravid och då har inte orken eller inspirationen varit på topp
Forma till en limpa och gör ett â€dike†längs med mitten.  Skala och klyfta potatis och kålrot. Fyll diket med ost och klippt gräslök och stäng ihop ordentligt
Salta och peppra. en stor klick smörriven västerbottensostBlanda ihop och ställ kallt. Rör ut senap i grädden, salta och peppra och blanda ner i kålroten
Klicka i en klick smör i stekpannan och i med kålroten först eftersom den tar längst tid. Man behöver rju inte alltid krångla till det med massa fint, utan vanlig hederlig husman är ju bland det bästa som finns
Stek tärningarna i smör tillsammans med kummin och fänkål. Avsluta med att strö persilja över. Salta och peppra rådjurssteken, bryn den och lägg den i en stekpåse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.