Ungarna älskar att vistas i skogen och att plocka svamp. salt och svartpeppar. Borsta och gör rent svampen, använd en pensel för att borta bort all smuts
Smula sönder jästen i en bunke och lös upp den i lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Den här rätten hittade jag på Tasteline och var både enkel och god, ja,såsen var fantastisk god. Krydda med grillkrydda på ena sidan och svartpeppar på den andra
Inte en droppe olja och ändå så gott. Marinaden använde jag till fläskfilé som grillades och det snälla köttet fick en rejäl smakkick efter några timmars marinerande
Vinerna och maten till vårens buffé. Gravlax- och äppelröra på salladsbädd. Lättlagat och gott där allt kan vara förberett och bara läggas upp inför servering
Fläskfilé är tacksamt kött att marinera och att lägga på grillen (eller i stekpannan). Här är fläskfilén marinerade i rökig tabasco chipotle och whisky
Riktigt energirika och välsmakande små "kraftpaket" som faktiskt kan göras helt utan sötning tack vare att både kokossmöret och hasselnötssmöret ger en sötma som sedan lyfts fram av de salta jordnötterna och flingsaltet på toppen
Smaka av med svartpeppar och red av med maizena. 1/2 tsk salladskrydda och. 2 1/2 dl grädde och. Klyfta 150 gram svamp och stek dem i het panna innan de rörs ner i såsen. 1/2 tsk salladskrydda och
Värm en större kastrull med lite olja i botten, fräs gula löken så den får lite färg och blir mjuk. Lägg i purén och vitlöken och fräs lite till, slä sedan på krossade tomaterna, vatten, vin och basilikan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.