Vispa ägg och socker fluffigt, gärna med elvisp. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg i chokladkräm och toppa med vispad grädde, hallon och citronmeliss
Kle innsiden av en bolle med plastfolie og kle så bollen med skiver av rullekaken. Dette er en godt kjent dessert, men den er ikke kjedelig av den grunn
Vispa ägg och socker fluffigt, gärna med elvisp. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg i chokladkräm och toppa med vispad grädde, hallon och citronmeliss
Som vi har sett att vissa även kallar för CharlotteRusse, men vad vi förstår så heter tårtan egentligen Charlotte Royale, när ytterkanten består av rulltårta och inte kex
Blanda dem sedan med tonfisk, potatis och morötter. Bind ihop röran med ett par klickar majonnäs. Ät tillsammans med en sallad eller lägg på en skiva riktigt gott bröd och toppa med finskuren paprika och kanske lite mer kokt ägg
Det här är en matig, men fräsch sallad och en av de många rätter i Artusis bok som har blivit klassiker i italien, men som aldrig riktigt tagit sig utomlands
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Slå av spadet ifrån sillen och lägg den på botten av ett plant fat (inte på varandra). Blanda gräddfil och majonnäs och bred ovanpå sillen så allt täcks
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.