De har en saftig och kryddig botten som smakar mjuk pepparkaka och en galet krämig och smörig glasyr med pepparkakssmak och är kort sagt helt orimligt goda
Smula kexen fint och blanda med kokos. Tina och mixa mangon slät med mixerstav. Blanda med limesaft. Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vaniljsocker slätt med mangopurén
Det finns så många fördelar medcheesecakes, det går bra att förbereda i förväg och det går att variera på så många olika sätt (bara kika in i min ”cheesecake-kategori” så ser ni vad många olika slags cheesecake det finns)
I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Servera med vispad grädde eller vaniljglass. Kakan200 g smör5 dl socker1 dl kakao1 nypa salt1 msk vaniljsocker4 ägg3 dl vetemjöl. Häll smeten i en springform (23-24 cm) Grädda kakan längst ner i ugnen ca 32-34 minuter och låt sedan svalna i formen. 3 dl vetemjöl
Måste göra de här snart igen, kanske med en lakritsfyllning. Rulla degen till en längd och dela den i 30 små bitar. Tryck till varje boll med en gaffel och grädda kakorna ca 15 minuter i 150 grader
Hoppas bara att mina arbetskollegor håller med. Blanda till en smet i blender eller med elvisp och i ugnen kommer det att bildas en skal, medans den gräddas
Min kusin Martina gifte sig med sin Kim, och det var så klart bara hur fint som helst. Hoppas ni alla haft en riktigt bra vecka där ute, fylld med solsken
Ta ut bottnen och rör ihop kolorna (klippta i småbitar) med dulce de leche och kokos. En söt, seg och knäckig kondisbit som bara är försvinnande god till kaffet, helst så kall som möjligt dessutom
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.