Kyckling marinerad och täckt av chermoula som är en kryddblandning från Nordafrika som främst används till att marinera fisk och skaldjur egentligen, men som passar lika bra till kyckling, lamm och grillat
Blanda alla kryddorna till chermoulan i en bunke och tillsätt finhackad chili, fint riven vitlök, vinäger, olivolja, citronskal och finhackad koriander och persilja
En fräsch sallad emellanåt är inte helt fel och även här har vi Afrika som inspiration med den fantastiska chermoulan som piffar upp till helt andra smaker än vad vi är vana vid
Blanda honung, olja, soja, riven vitlök, chilisås, chili explosion och chermoula i en skål. 1 tsk chermoula. 5 dl chilisås 2 krm Chili explosion kryddkvarn, Santa Maria, se kryddtips 1 tsk chermoula a more spicy africa, Santa Maria, se kryddtips Ugn
500 – 550 g sötpotatis4 vitlöksklyftor2 schalottenlökarsalt, peppar, olja6 dl vatten400 ml kokosmjölk, 1 burk1 tärning grönsaksbuljong, alternativt 2 msk buljongpulver (ex vis Renée Voltaires lantbuljong)rivet skal och saft av en lime2 tsk Chermoula - nordafrikansk kryddmix från Santa Maria - alternativt din egen favoritkryddblandningSkala potatisen och skär i kuber
Chermoula. Lägg på hälften av chermoulan på torsken i en ugnssäker form. Använd en ask med cocktailtomater och lägg runt fisken, pensla tomaterna med lite av chermoulan
Chermoula. Lägg chermoulan på kyckligen i en ugnssäker form. Använd en ask med cocktailtomater och lägg runt i kring, pensla tomaterna med lite av chermoulan
Blanda alla kryddorna till chermoulan i en bunke och tillsätt finhackad chili, fint riven vitlök, vinäger, olivolja, citronskal och finhackad koriander och persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.