Inte för att det på något sätt är ett dåligt tema - amerikanska sötsaker är så goda. - utan för att det amerikanska känns så dominerande sedan en ganska lång tid tillbaka
Och V var helt fantastisk - i 1,5 timme stod han på pallen i köket och bakade och dekorerade. Erka Perkas enkla munkar, 20st1ägg1 dl socker1 dl mjölk25 g smör, smält5 dl vetemjöl1,5 tsk bakpulver1 tsk vaniljsockerFritering. Slå upp på mjölat bakbord och dela i 20 delar. Värm oljan till 180°. Min digitala termometer klarade inte över 130° så jag fick göra brödprovet dvs lägga ner en bit vitt matbröd i oljan. När brödet får fin gulbrun färg efter ca 1 min är temperaturen rätt. Lägg ner några kransar åt gången och fritera ca 1 min på vardera sida. Fritera 1 min på varje sida. 1 ägg. 1 dl socker. 1 dl mjölk. 25 g smör. 1,5 tsk bakpulver. 1 tsk vaniljsocker
Jag kan vara utan choklad i månader, men när det gäller salta godsaker är jag näst intill beroende. 1) Baka eller tillaga något sött på temat PERSONLIGT före den sista mars, blogga om det och länka till det här inlägget. 2) Skriv en kommentar här nedan och länka till ditt bidrag. 100 gram smör. 1 dl socker. 2 msk saltlakritssirap. 1/2 tsk bikarbonat. 2 – 21/2 dl vetemjöl. Grädda i 175 grader i cirka 10-15 minuter. Månadens sötsak – Personligt 100 gram smör. 1 dl socker. 2 msk saltlakritssirap. 1/2 tsk bikarbonat. 2 – 21/2 dl vetemjöl
Räcker till ca 10 medelstora snittar. 1 dl polenta + 3,5 dl vatten. 1/2 tärning grönsaksbuljong. 1 tsk torkade örter, exempelvis timjan och rosmarin. 1 msk olivolja till stekning. 1/2 dl olivolja. 1/2 dl rödvinsvinäger. 2 klyftor vitlök. 1 msk sirap eller socker. 1 tsk torkad oregano. chili flakes efter smak, jag tog ca 1/2 tsk. 5-8 repade kvistar färsk timjan. Släta ut med en slickepott eller stekspade, tills polentan är runt 1 cm tjock. Blanda med dressingen och låt det stå och dra 5-10 minuter. 1 dl polenta + 3,5 dl vatten. 1/2 tärning grönsaksbuljong. 1 tsk torkade örter, exempelvis timjan och rosmarin. 1 msk olivolja till stekning. 1/2 dl olivolja. 1/2 dl rödvinsvinäger. 2 klyftor vitlök. 1 msk sirap eller socker. 1 tsk torkad oregano. chili flakes efter smak, jag tog ca 1/2 tsk 5-8 repade kvistar färsk timjan
Dessutom är kanelbullens dag inte långt borta (4/10) så det kommer snart bättre tillfälle att baka och blogga om kanelbullar. Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25st100 g smält osaltat smör2,5 dl mjölk25 g jäst1 ägg + 1 till pensling0,75 dl strösocker2 tsk salt (eller mindre om man använder saltat smör)1,5-2 tsk stötta kardemummakärnorca 8 dl vetemjöl specialsesamfrönRemons. 0,75 dl ljus muscovadosocker1 msk vaniljsocker75 g rumstempererat osaltat smörLjumma mjölken till 37° tillsammans med smöret och häll över den smulade jästen. Låt jäsa till dubbel storlek, kavla ut, bred på remons, rulla ihop, skär till bullarna och låt jäsa på plåt ca 20. Grädda i 250° i ca 8 min. Vaniljbullar med sesamfrön, ca 20-25 st. 100 g smält osaltat smör
I början av veckan publicerade Söta saker Månadens sötsak för februari - Kärlek. Chokladmuffins med jordgubbstryffel, 6-12 st (beroende på hur stora man väljer att göra)Jordgubbstryffel. 2 msk jordgubbspuré400 g vit choklad4 msk grädde0,5 tsk strösocker0,5 msk smörMuffinssmet. 2ägg2 dl strösocker0,5 dl vaniljsocker1 krm salt1,5 dl vetemjöl1 dl kakao0,5 krm bakpulver100 g smält smörLägg tinade, frysta jordgubbar i en sil och passera för att få jordgubbspuré. Grädda 12-15 min i 190°. 2 msk jordgubbspuré. 2 ägg. 2 dl strösocker
Jag färgar min vita t-shirt rosa av rabarbersaft och mina svarta jeans har efter köksbestyren och flyttlådorna färgats rosagrå i något slags kamouflerande mönster
Madeleines, miniature French sponge cakes, are made in special scallop-shell-shaped pans. These are enhanced with rose water and sprinkled with pale-pink sugar
Låt dig inspireras till att laga en egen vegetarisk på temat rätt på temat (vegansk eller lakto-ovo exklusive löpe), och lägg sen upp receptet på din blogg eller din instagram under hashtaggen #månadensgröna
Efter en liten skafferirensning gav jag dock mig i kast med månadens tema och låt mig presentera doftande potatis- och quinoabullar med en härlig citronyoghurt (jag använder sojayoghurt)
125 g mandelmjöl. 225 g florsocker. 4 normalstora äggvitor (125 g). 25 g socker. 20 stora marshmallows klippta i småbitar. 1 dl vispgrädde. 1 tsk hemmagjort vaniljsocker. Väg upp 125 gram av det och lägg i en torr bunke. Spritsa ut 2 cm stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper. Grädda i 160 grader i 10-12 minuter. Månadens sötsak – utländskt 125 g mandelmjöl. 225 g florsocker. 4 normalstora äggvitor (125 g). 25 g socker. 20 stora marshmallows klippta i småbitar. 1 dl vispgrädde. 1 tsk hemmagjort vaniljsocker. 125 gram av det och lägg i en torr bunke. 2 cm stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper. 160 grader i. 10-12 minuter Ta försiktigt
1) Tillverka något sött på temat HEMIFRÅN före sista juli, blogga om det och länka hit. 2) Skriv en kommentar här nedanför med länk till ditt bidrag. 1½ dl socker. 100 g smör. 1 påse malen kardemumma (17 g). 1 tsk krossade kardemummakärnor. 12-14 dl vetemjöl. Rulla varje del till en tjock längd (ca 50 cm lång) och skär i 18-20 delar. Rulla ut varje del till 12-15 cm långa stänger. Pensla eventuellt med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i ungefär 8-10 minuter. 1½ dl socker. 100 g smör. 1 påse malen kardemumma (17 g). 1 tsk krossade kardemummakärnor. 12-14 dl vetemjöl
-). -). 7 maj 2015, 10. 17. 100 gram rumsvarmt smör. 1 dl strösocker. 1 dl brun farin. 1 ägg. 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk bikarbonat. 24 bitar center (2 rullar). Sätt ugnen på 175 grader och sätt formar i en minimuffinsplåt. Rulla 24 bollar och lägg i formarna. Grädda ca 10 minuter. Sätt i en centerbitar upp och ner i alla kakorna och sätt in i ugnen i ytterligare 2 minuter. Allmänt 100 gram rumsvarmt smör. 1 dl strösocker. 1 dl brun farin. 1 ägg 1 tsk vaniljsocker. 1 tsk bikarbonat. 24 bitar center (2 rullar)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.