Oftast gör jag min chiapudding på kokosmjölk, men i detta recept har jag använt mandelmjölk och även blandat i banan ochjordgubbar i puddingen istället för att ha det till
Här har jag gjort en chiapudding på hallon och toppat med en mangosås - båda jätteenkla att göra. Lägg upp chiapuddingen i de skålar/glas du vill servera i och häll försiktigt över mangosåsen
Det behövs väl knappast någon längre beskrivning för chiapudding, men blanda och kyl. Chiapudding. Toppa sedan med uppskuren mango, passionsfrukt, torkade fikon och kokosgrädde (den feta delen av kokosmjölken vispat med sötning och vaniljpulver)
Nyligen fick jag nytt paket med chia och gjorde denna mangoochchiapudding. Man kan göra olika chiapudding, nämligen använda olika mjölk eller annan vätska och garnera med nötter, fröna eller färska frukter
Lägg i lite av de undansparade jordgubbsbitarna i formen och fyll på medmangopurén. Mixa under tiden mangonmed den resterande mängden apelsinjuice till en slät puré
Ta en bra burk med lock. Först tänkte jag att jag skulle sockra upp den lite till tårtan, men mangon är så söt i sig så den vägde upp smakerna alldeles perfekt
Hemligheten visade sig dock vara kakao och banan ochmed den här chiapuddingen är det som att äta chokladpudding till frukost men med massor av nyttigheter istället
Varva chocklad- och hallonpudding i glas, toppa med frukt eller finhackad choklad. Frysta bär vätskar sig mer än färska och därför måste du ha i lite mer chiafrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.