6 1 1/2 kg kycklingben 1 1/2 msk maizena majsstärkelse 3/4 dl sweet chilisås 3/4 dl finriven ingefära 3 msk japansk soja 1 1/2 tsk salt flingsalt att strö över koriander till garnering Lägg till i inköpslistan
En av de rätter som vi fått laga på kursen (och en av de rätter jag gillar bäst i thaiköket, förutom grön curry som jag utan att överdriva älskar) är Chicken, chili & cashew- krispiga grönsaker, lätt friterad kyckling och med en lätt hetta är den riktigt grym men också farlig att äta då man gärna äter mer än vad man kanske egentligen ska
In a small bowl combine all of the spices and sprinkle evenly all over the chicken. Chicken. In a small bowl whisk together all of the ingredients for the sauce until smooth
Here spiced up with chili and salt, but you can put any spices on. The marinade works just as well if you throw it on right before you put the chicken in the oven
Lite kycklingfärs (eller vanlig färs fast då blir det ju chili con carne. Chili con chicken(ca 3 port med bröd och yoghurt som tillbehör)350 g kycklingfärs (eller nötfärs)1 stark korv, t ex chorizosmör/olja till stekning1 vitlöksklyfta1 tetra (500 g) krossade tomater, gärna smaksatta2 msk tomatpuré1 buljongtärning2 tsk chilipulver1 msk torkade örtkryddor1 tetra kidneybönorStek färsen smulig i lite smör/olja. 2 tsk chilipulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.