120 minuter
varav 20 min arbetsinsats och resten väntan
5-10 kr
per portion beroende på inköpspris
3 dl
torkade bönor (jag använde svartögda, men vita eller svarta fungerar även det)
Salt
Cayennepeppar
Basilika
2 a.
Stek köttfärsen i den heta grytan, allt jämt under full värme. Jag stekte mitt kilo i tre omgångar, för att det inte skulle bli kallt i grytan och därmed kokt fläsk(färs).
2 b.
Skär löken. Jag brukar dela den, lägga den med platta sidan ned och sedan skära den rakt över och slutligen i ett rutmönster (se bild).
5 a.
När löken är lite gyllene den med, tillsätt flaskan med chilisås, skölj ur den med vatten motsvarande
5 b.
Krydda med basilika, rikligt. Rör om.
5 c.
Låt puttra i minst en timme, men gärna två, under lock på svag värme.
Recept på ChiliconCarne, nocarb och paleo-vänlig. Tillsätt sedan tomatpurén och chilin. 250 g Nötfärs1 gul Lök1 Paprika - valfri färg2 Vitlöksklyftor3 msk Tomatpuré1 tsk hackad Chili1 burk vita Bönor1 liten burk Majslite CayennepepparSalt & Peppar
11 röd chili. 1gräddfil eller matlagningsyoghurtSå här gör du 35 minuter Börja med hacka gul och vitlök, hacka sedan chilin fint. Spara recept Skriv ut Dela E-post Pinna Kommentera 24
) Nedan följer vårt recept och variant på denna chiliconcarne och här hittar ni orginalreceptet. Egentligen ska man använda högrev i Markus Aujalays ChiliconCarne men vi använde nötfärs och serverade med ris och lite creme fraiche istället
Igår svirade jag ihop en supergod chiliconcarne som hela familjen tyckte om. Skala och skiva den gula löken, hacka chilifrukten, skär bort stammen på broccolin och skär restande broccoli i mindre buketter, skala och slanta moroten
Här på Absolutman är målet att inte krångla till det, utan att för den skull pruta på resultatet. Fläskfärs , höstrusk, mycket, varm mat på enkelt och billigt vis
Denna gången blev det en helt vanlig, enkel och snabb chiliconcarne på blandfärs och blandade bönor (stora vita och små svarta) med klassiska smaker av chili (så klart), spiskummin och oregano
Chiliconcarne satt finemang efter all julmat. I med hackad lök, tomatpuré, hackad tomat, riven vitlök, buljongtärning, chilipulver, paprikapulver, spiskummin, pizzakrydda och vatten
Det är lite sting i denna och tänk på att smakerna kommer fram mera dagen efter, så vill du ha den lite mildare minska på sambal oelek och börja med hälften av det receptet säger eller uteslut den helt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.