Då kan det vara bra att göra långkok som räcker till flera middagar, men somsmakar gott varje gång. Testa denna ”Chiliconcarne med choklad” supergod och den värmer när januari kylan slår till… fast just nu är det varmt ute, hihi
En given favorit under den mörka hösten där Umeå som vanligt verkar få snö sist i hela landet är en värmande ChiliconCarne, stark nog att man behöver en bit bröd till
Det går bra med vilket som faktiskt. En god Chiliconcarne är då aldrig fel. Han föredrar att äta sin chili endast med nachochips och det passar verkligen ihop
Chiliconcarne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Skär paprikan i bitar, dela och hacka chilifrukterna. 12 chilifrukter, en röd och en grön. 1Tillsätt paprika, chili, salt, peppar, paprikapulver, vatten, tomatpuré och soja
Detta recept har jag hittat hos fina Landley , som har massa bra recept för slökokare. 2 burkar krossade tomater (chili). 3 chilifrukter. 3 chilifrukter
Häll i tomatpuré, chilipulver och vatten, låt det småputtra i några minuter. "Findela" baconet och knaperstek det i en stekgryta - ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper
4 2 gula lökar 350 g nötfärs 1 msk olja färsk eller torkad chili (efter smak) 1 tsk paprikapulver 1 krm svartpeppar 3/4 tsk salt 1 msk soja 1 burk hela tomater (à 400 g) 2 burkar vita bönor i tomatsås (à 440 g) Till servering salladskål hackad persilja sås på vinägrett Tillbehör jalapeñopeppar chips eller brytbröd Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.