Häll på dadel/jordnötsröran och mixa lite lite. Häll upp i någon form och ställ in i frysen. Tillsätt sedan ca 1-1,5 dl saltade jordnötter och mixa en snabbis, bara så de fördelar sig i dadelpureén. Mixa nu kokosmjölk (endast det feta lagret), 2 frysta bananer och önskad mängd kakao (jag tog ca 1,5 msk)
Ta fram så mycket glass du behöver och tina den lite i en större skål, vispa lite mjuk med elvisp, ringla över lite chokladsås (så mycket du tycker behövs) strö över lite grovt hackade valnötter och vispa supersnabbt
Smält nougat, choklad med lite grädde. Servera med vaniljglass, krossade hasselnötter och hallon. Överbliven sås kan hällas på puffat ris i ställas i kylen för godis imorgon
Hacka chokladenoch blanda ned den i blandningen. Den senaste varianten blev en otroligt krämig glass med krossad choklad som jag hittade receptet på hos Tidningen Hembakats bloggare Lindas Bakskola
4 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vit choklad 1 bittermandel 1/2 dl vatten 1/2 dl rörsocker 1 krm salt 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) Vid servering 250 g tinade frysta hjortron Lägg till i inköpslistan
Hon har använt sig av Dulce de Leche Classic i sin Glass med krossad chokladoch dulce de leche. Häll ner den rivna chokladenoch låt den blandas samman ordentligt
Lägg en rad med mjölkchoklad på en ruta med smördeg. Även om det är lite fattigt nu innan barnbidrag och lön så kanske man vill unna sig nån god efterrätt
I med chokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Att dricka varm choklad efter pulkaåk, promenad i snön eller någon annan utomhusaktivitet är så himla mysig, det värmer långt in i kroppen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.