Choklad. Strö över lakritsströssel, eller svarta sesamfrön för både smak och utseende. Lakritskola. Slutligen ställdes formen i kylen, förvara den där i minst en timme före uppskärning och provsmakning
Resultatet blev en kola med lite "vuxen" smak. lite flingsalt. Jag kokade chokladochlakritskola. Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull och koka upp
Garnera med den rostade mandeln, flingsaltoch några chokladägg. En påskig ochchokladig tårta som ändå inte var för mastig, mycket tack vare flingsaltet på den tror jag
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Själv är jag ingen lakritsfantast men efter att en kollega pratat om lakritskolan från chokladfabrikenoch undrade om inte jag kunde göra något liknande kom jag att tänka på Johannas recept
I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Tillsätt chokladoch tomtar i mindre bitar och rör hela tiden när du värmer upp blandningen till önskad konsistent/där allt smält
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från ochmed nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.