Då har jag gjort två varianter av samma deg,, ena grabben gillar inte russin så det uteslöt jag i halva degen. De avlånga kakorna är kolakakor där jag tillsatt krossade polkagrisar.
Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså av chokladoch kokos. Särskilt när jag har tid att experimentera lite och hitta på egna recept
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Här bjuder jag på en god kaka som är enkelt och goda att röra i hop och att snabbt grädda i ugnen
Blanda samman russin, havregryn, havremjöl som du själv har malt i din matberedare, psyliumförskal, ägg, kokosflingor, vanilj, havregrädde och slutligen honung
-) Blanda sedan in lavendel och finhackad choklad. här är ett recept på tokgoda småkakortill 40 kakor. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg. ta ut och gör 20 skivor av varje rulle. lägg på bakplåtspapper på plåt och grädda i 10 min i 200 C. 40 kakor. 100 g mörk choklad
Dessutom strösslade jag över hackad vit choklad. Det är samma sak, vad det än kallas, och trots sitt namn är det varken en nöt eller en mandel utan en utväxt på en rot
Tanken var att få en lite ljusare kaka som skulle matcha de små rosa glutenfria kakornaoch mormors mycket mättande chokladtårta, både i smak, färg och konsistens
Rör ner chokladen i smeten. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt jordnötssmöret och mjölken. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i äggvispet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.