Variera demom de skall luta åt det söta eller det salta hållet. Hacka mandel och nötter grovt. Hoppas vi snart kan krypa in i bubblan igen Cissan, Susanne & Remy
25 g vatten [2 msk]. 200 g rostade nötter. 25 g smör. 500 g mjölkchoklad. 50 g smör. 390 g kondenserad mjölk sötad [1 burk]. 200 g karamelliseradenötter, hackade. Karamelliseradenötter85 g strösocker 25 g vatten [2 msk] 200 g rostade nötter 25 g smör. Chokladfudge500 g mjölkchoklad 50 g smör 390 g kondenserad mjölk sötad [1 burk] 2 g salt [0,25 tsk] 200 g karamelliseradenötter, hackade
När botten svalnat fyll med blandade saltanötter och valnötter och toppa med kolasåsen. Jag har aldrig tidigare tyckt att kardemumma är någon höjdare men när jag upptäckte hur den gifte sig medsötman från kolasåsen blev jag såld
Pricken över i är toppingen i form av hackade nötter (jag brukar ta pistaschnötter och macadamianötter) somman strör lite flingsalt över, som utgör en ljuvlig kontrast
Förra året gjorde jag den för första gången, då med saffransglasyr och nu mednötter och tranbär. *Jag gjorde så för jag bedömde att smeten var för lös för att orka bära nötterna och bären innan gräddning
Strössla över jordnötter och dekorera med hallon, klart. Häll alla ingredienser till moussen i en bunke, vispa med elvisp till en fast och luftig konsistens
Tomtensmunsbitarmed chokladtryffel, kola och jordnötsfudge, vit chokladfudge medtranbär + mjölkchokladfudgemedsaltajordnöttersamtmin lassiska sega smörkolamed lite olika smaksättningar
Klä en långpanna med bakplåtspapper. Hacka nötter och choklad. Smältsmöret i en kastrull och ta sedan av kastrullen från värmen och till sätt den hackade chokladen som får smälta i det varmasmöret
Smörj och ströa en pajform. När kakan är kall strör du över nötterna och sist kolasåsen. Smältsmöret och chokladen i en tjockbottnad kastrull över låg värme eller vattenbad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.