Vill man sätta lite extra piff på kladdkakan kan man dekorera med sina favoritchokladstänger. Vill du att chokladen smälter lite så lägg på chokladenmedan kakan är lite varm
Kontrollera chokladenmed avseende på gluten och laktos. Idag är det chokladbollens dag, och hur skulle man kunna fira den dagen bättre än genom att baka och äta chokladbollar
Servera eventuellt chokladen varm med vispad grädde på toppen. I morse när jag cyklade till jobbet blev mina glasögon täckta med ett lager av is och tinade inte förrän jag hunnit en bra bit genom korridoren inne på jobbet
PrintVarm Choklad (Bakelse) medExtra ALLT. Nu får jag äntligen publicera receptet på min vinnarbakelse som var med i Tidningen BAKAs tävling Bloggkampen
Jag utgick från receptet på extrachokladiga cookies men ville ha dem med lite mindre chokladsmak, lite mindre smuliga och så ville jag använda mörkt muscovadosocker, och efter alla ändringar blev det ju ett helt nytt recept
Det är en kaka medextra allt. Botten är gjord på mandel - och kokosmjöl, sen kommer en kompott på Limoncellosjuden rabarber, och ovanpå det en kräm med vit choklad och kokosflingor
Hursomhelst resulterade det där plockandet och den där djupdykningen så småningom i en mycket läcker björnbärssmulpaj, som avnjöts med lättvispad iskall grädde, och som gjorde stor succé hos lunchgästerna
Chokladkakan blev lite som en kladdkaka medmycketchoklad i, supergod. Jag håller mig inne med min tillfrisknande dotter och funderar på vad vi ska äta för gott till fredagsmyset men även på om jag ska baka eller göra lite glass
Jag älskar att gå i de asiatiska butikerna - fattar inte vad hälften av produkterna är, eller vad de ska användas till, men kan ändå spendera en evighet med att försöka lista ut vad det står på etiketterna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.