Sätt den i en större kastrull med hett vatten och rör tills det blir en kräm. Igår hade vi goda vänner på middag och då bjöd vi på denna mintmousse till efterrätt
Då gör man som jag gör och fyller formarna med så mycket kräm att det nästan rinner över. Koka chokladkrämen, och red av den med maizena tills den nästan blir tjock som kola
Jag hällde i lite extra så det blev lite med choklad i botten på formen. Väldigt lätta och snabba att göra med få ingredienser och en bra baksak att ha på ett kalas
Gör chokladformarna, se chokladteknik. Häll mjölken i en kastrull tillsammans med vaniljstången och den hackade chokladen, och upphetta sakta till kokpunkten
Jag är så fräck så att jag skriver receptet här med. Jag bjöd bland annat på dessa läckra kladdiga chokladformar, som jag knyckt receptet på hos Matplatsen
ischokladformar) till hälften med den smälta chokladen. Jag har tidigare år gjort praliner i Ikeas isformar av gummi och i knäck-/ischokladformar, vilket fungerar alldeles utmärkt
För att vara första gången är jag dock nöjd med mina små kreationer. Det som bjöds blev en härlig vit chokladpralin med en mörk mintchokladganache, en ljus pralin med kola-kokos och så en mjölkchokladpralin fylld med salt-karamelliserad rostad hasselnöt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.