En väldigt god kola gör du med det här receptet. Tänk på att följa receptet noga för att lyckas. Använd termometer eller gör kulprovet för att veta när kolan är färdig
Om du inte har en matberedare kan du mixa havrebollssmeten med en elvisp. 250 g smör 10 dl havregryn 2-2,5 dl socker (justera sötma efter smak, jag har i 2 dl) 1 dl oboy (kan ersättas med 2 tsk kakao och 0,5 dl socker) 3/4 dl grädde eller mjölk 2 tsk vaniljsocker Ca 1,5 dl kokos till rullning Choklad att doppa bollarna i
* SMält nougaten tillsammans med chokladen i en kastrull, på svag värme. * Klä en kvadratisk eller rektangulär form med plastfolie, gärna en lite mindre då nougaten bör vara ca 1
Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
ca 30 bitar 3 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap 50 g smör 100 g hackad mjölkchoklad med apelsinsmak Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.