Ikväll hade vi gäster och jag var så sjukt sugen på något med choklad, brownie och oreo tillsammans. Detta är en brownie kaka med oreokakor, fudgefyllning, chokladsås och marschmallows
Hela kakbollen ska täckas med choklad, så du kan behöva en sked eller dyl. Om man som jag jobbar sakta kan det vara bra att ta ut några bollar i taget ur kylen, så att de inte hinner bli rumstempererade och kletiga, för då är de svårare att arbeta med
Jag är medveten om att själva kakan egentligen ska vara på toppen av pinnen, men jag anser att den är snyggare och så mycket lättare att presentera med kakan i botten på pinnen
Och så en chokladfudgesås till det. Eller det kan vara ett levain bröd som kommer ut ur ugnen med perfekt skorpa och galet stora luftbubblor som får mitt hjärta att smälta
Här är det bra förutom att vi har lite problem med vår ena toalett där vattnet bara rinner och rinner utan att det vill sluta så jag har suttit och ringt runt här på förmiddagen för att få det fixat
Ovanpå browniebotten kommer ett lager med oreos och ovanpå det mjölkchokladganache. Man känner inte så där direkt att det är ett lager med oreos (och cream cheese) men man känner att det är någon väldigt väldigt speciellt och GOTT där som ger tårtan det där lilla extra
Smält smöret och rör ihop de med krossade kexen. Innan ni lägger in den i kylen igen fixa er dekoration medans chokladen är mjuk, kan bli svårare när den stelnat lite
Vill man så är det gott att smaksätta med lite flingsalt, lakrits, frystorkad hallon, mandlar…. (droppa lite smet i kallt vatten, när det går att forma smeten till en kula med fingrarna är den lagom)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.