Mörk chokladbottenmed vit choklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar ochhallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
8 Glutenfri chokladbotten 70 g normalsaltat smör 60 g socker 70 g mörk choklad 1 st ägg 20 g maizena majsstärkelse Kaffekräm 1 1/4 dl vispgrädde 7 g hela kaffebönor 2 st gelatinblad 1 1/4 dl mjölk 50 g socker 1/2 vaniljstång 4 äggulor 90 g mörk choklad hackad i mindre bitar Ljus chokladmousse 3 st gelatinblad 2 1/2 dl vispgrädde 20 g socker 1/2 vaniljstång 1 äggula 75 g ljus choklad hackad i mindre bitar Lägg till i inköpslistan
När chokladen svalnat blandar du den med ägget och vispar lite till. Häll sedan på vitchokladmousse, här ska du vara försiktig när du brer på den så den inte blandas ihop medhallonmoussen
Servera den gärna med lite vaniljyoghurt. se och såg receptet på denna underbara frozen "cheese"cake. Tina hallonene lite (de ska fortfarande vara lite frusna)
Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder
Fyll sen på med smet och strössel och avsluta medhallonochchoklad. Hoppas det går bättre för er. Så nu får ni baka samma kaka och kolla om eran sjunker till botten
Häll hallonpureén (med en sked) i långa ränder över brownie smeten, både på bredden och längden (så det blir som galler) och rör runt med en tandpetare så bildas häftiga ränder
Lägg hallonen i glas och häll över grädden och toppa med riven mörk choklad. Igår när jag satt och kollade igenom recept på min dator hittade jag denna efterrätt som jag åt hos mamma strax innan jul men som jag aldrig hann lägga upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.