Det var väldigt längesedan jag publicerade ett glassrecept här på bloggen, och sanningen att säga har det inte tillverkats så mycket glass i det här huset det senaste halvåret
Det här är en riktigt god chokladglass på enbart naturliga ingredienser och som passar perfekt om du är vegan, mjölkallergiker eller bara vill äta lite nyttigare men ändå vill stilla sötsuget
Nyrörd glass är fantastiskt. Det är kärlek i frusen form. I slutet av Artusis bok finns ett 20-tal glassrecept, vissa riktigt fina, som gelato di limone, gelato di fragole och gelato di tutti i frutti
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Chokladglass. Relaterade Chokladglass. Hittills har vi bara gjort vanilj- och olika typer av bärglass, men idag gjorde jag en chokladvariant, i allt väsentligt hämtad från 56kilo Men det var inte lätt att få chokladglass snyggt på bild… Galet gott i alla fall
Och så spinner vi vidare på temat livskvalitet med en mycket enkel chokladglass som jag är riktigt nöjd med (lite för nöjd, brukar ta slut liiite för fort)
Vispa grädden. Smält chokladen på svag värme i vattenbad eller i mikro så att den precis bara smälter. Vispa upp äggen och tillsätt chokladen under kraftig omrörning
LivsstilChokladglass med banan och mandelsmör Av. BananChokladglassDessertEnkelt ReceptHälsosammare AlternativMandelsmörMatbloggNicecreamRawRawfoodÄldre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.