HEJ på er,. Hur har ni det. Jag är ledsen för att det är glest mellan inläggen just nu men skolan tar enormt mycket tid, barnen är förkylda och jag själv försöker hänga med i ett tempo som just nu är liiiite för högt
Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså av choklad och kokos. Kokoskaka. Om en inte vill använda kokosolja i kakan går det bra att öka mängden smör
Den här kakan kanske inte riktigt platsar som kladdkaka, men något ditåt i alla fall. Själva kakan är ganska enkel och utan krusiduller, och görs smidigt och enkelt i en kastrull
här är ett recept på tokgoda småkakortill 40 kakor. 200 g smör5,5 dl vetemjöl2 dl strösocker1 tsk bikarbonat2 msk sirap1,5 msk torkad lavendel100 g mörk chokladhacka / knåda ihop smör, mjöl, socker, sirap och bikarbonat till en deg
Detta är den perfekta kakan att servera när man har både lchf-ätande och glutenintoleranta vänner på besök alla gillar den även de utan några speciella önskemål
När jag var yngre läste jag jättemycket böcker, jag kunde mata mig igenom en bok under en dag. Läste i timmar och var helt uppslukad av böckerna jag läste
Chkolad kaka med Baileys ganache. Lägg på andre delen av kakan o häll på ganachen. 113g mjuk smör300g florsocker4 msk Baileys4 msk kakao200 g nötter ( Jag hade mandel o valnötter) Vispa ihop smör o florsockret till en kräm Tillsätt Baileys o kakaoO blanda i nötter. När kakan har svalnat, Delar den i 2 delar om du ha använd en form bara. (Jag gjorde 2 kaka o dela i 2) Bred på smörkrämen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.