Valet föll då på en mörk chokladkakamed smak av mint och kaffebönor. För några veckor sedan hade jag borstat tänderna, med minttandkräm, och drack relativt snart därefter en kopp kaffe
Det jag gillar med det här receptet är att man inte försöker ersätta mjöl och socker. med något annat, så man behöver inte köpa speciella ingredienser som blir stående hemma sen
Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
MonteringLägg chokladkakan på nötbottnen och skär försiktigt i bitar med en varm vass kniv. Kavla ut mellan två bakplåtspapper ca en halv centimeter tjockt till samma storlek som chokladkakaformen
Ta ut dem och blanda dem med olivolja, rosmarin, parmesan och salt medan de fortfarande är varma. Om ni är sugna på snacks, men inte vill proppa magen full med onyttigheter, så kommer här lösningen till er
Ingredienser Portioner. 4 2 förp kikärter (à 390 g) 150 g vitost i bit (20%) 200 g färsk spenat 250 g pajdeg 6 ägg Att ha hemma 1 msk olja 4 dl mjölk 1/2 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan
Denna gång hittade jag en chokladkaka som inte fick vara med i julbaket och ett paket hallon som skulle bli sylt men aldrig kom till skott, så det blev en sockerkaka med hallon och stora chokladbitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.