Hälsosam chokladkakamed avokado, samt choklad- och pepparmyntaglasyr. Chokladen ska inte få paja för mig längre dock, för igår kom jag på en nyttig variant av chokladkaka (kan även göras till kladdkaka) som blev helt otroligt god och som kommer vara "lite mer ok" att äta när chokladsuget väl kommer
Blanda yoghurten och honungen med skalet och saften från limefrukten och fint strimlad basilika. Gnid in lite olivolja på primörerna och lägg på ugnsplåt
Ägget har vad jag upplever lite mer lyftande egenskaper än NoEgg, ochmed tanke på att min kaka innehöll både smält och hackad choklad som är relativt tunga ingredienser, samt varken bakpulver eller ägg, så påverkade det troligen kakans konsistens
Det verkar inte som om de brukar göra kladdkakor i Frankrike, eller så var hon inte så inne på bakning och efterrätter, men hon trodde faktiskt att jag hade misslyckats med kakan
Det jag gillar med det här receptet är att man inte försöker ersätta mjöl och socker. med något annat, så man behöver inte köpa speciella ingredienser som blir stående hemma sen
Några minuter när ingredienserna måttas upp och blandas i matberedaren och sedan ytterligare några minuter för gräddning i ugnen samtidigt som jag diskar
MonteringLägg chokladkakan på nötbottnen och skär försiktigt i bitar med en varm vass kniv. Kavla ut mellan två bakplåtspapper ca en halv centimeter tjockt till samma storlek som chokladkakaformen
Denna gång hittade jag en chokladkaka som inte fick vara med i julbaket och ett paket hallon som skulle bli sylt men aldrig kom till skott, så det blev en sockerkaka med hallon och stora chokladbitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.