Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda med äggsmeten. Fyll en form på 20-22 cm med smet och grädda 35-40 minuter i 175 grader (varmluft) i nedre delen av ugnen
Blanda mandelmassan med smör och likör till en smet. Just nu borde man väl satsa på rabarber eller något annat säsongsbetonat, men jag blev så enormt sugen på mjuk chokladkaka och testade den här då jag händelsevis hade lite mandelmassa hemma
Smält smöret och rör ner i de torra ingredienserna tillsammans med uppvispade ägg och hett vatten. Servera med hallon, physalis, vispad grädde och citronmeliss
Jag spenderade måndagen med att baka en riktig klassiker - en mjuk chokladkaka. Den serveras gärna med grädde eller dylikt (varför inte lyxa till det med en hälsosam glass
Chokladkakor kan jag inte få för mycket utav. Jag grovhackade rostade hasselnötter utan skal som jag hade med i smeten, men detta går att utesluta eller byta ut mot andra nötter
Efter fem minuter tog jag bara ut den, satte den på köksbänken och gick iväg och donade med annat. Den var inte bara färdigbakt utan den var sådär lagom mjuk och saftig som jag tänkt mig att hela kakan skulle bli
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.