10-15 minuter
tills blandningen klarar kulprovet. Släpp inte smeten med ögonen en minut, då bränns den vid. Kulprovet innebär att man tar en liten klick av smeten i ett glas kallt vatten och rullar till en liten kula. När kulan håller ihop är smeten klar,
Rosta nötterna i en torr het panna tills skalen börjar spricka och nötterna får färg. Låt svalna. Häll över på en ren kökshandduk och gnugga bort skalen
Chokladkola på dadlar ca 10 st. Errrmagheeeerd. Den här kolan måste du bara testa. Egentligen är det lika bra att göra dubbel sats för det går x antal bitar bara till att provsmaka
Seg och tuggig chokladkola när den är som bäst. Raw chokladkola. Nilla's Kitchen. Helt otroligt goda. Faktiskt ofattbart enkla och snabba att göra dessutom
Galet gott, nu gjorde jag den som snickersgodis klädde en form och la hackade lättrostade nötter i botten, kola i mitten och kokos på toppen in i frysen
En klassisk chokladkola. Recpetet kommer från hemsidan recepten. se. Blanda 3 dl vispgrädde, 50 g smör (skuret i mindre bitar), 3 dl strösocker, 1,5 dl ljus sirap, 0,5 dl kakao och 1,5 msk vaniljsocker i en tjockbottnad gryta
Häll grädden i en tjockbottnad kastrull och vispa i kakaon. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka kolan kraftigt i ca 15–20 minuter, tills smeten är tjock och det bildas stora bubblor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.