När ingefäran är klar lägger du den i lagen som du kokat upp med vatten, socker och citron. Att ingefära är en av mina favoriter är svårt att missa eftersom jag använder det i vart och vartannat recept
Klä en brödform, cirka 10 x 30 centimeter, med bakplåtspapper som går upp på kanterna. Vispa ihop grädde, socker, sirap, kakao, vaniljsocker och smör i en kastrull, koka upp och låt sjuda på medelvärme tills kolasmeten når en temperatur på 122 grader eller klarar kulprov, se ruta
Idag gjorde jag en sats medingefära shot och jisses vad det friskade upp kanalerna på en. En liten ingefära shot varje dag kommer garanterat att hålla era baskelusker på avstånd
25-30st fina medjooldadlar kärnfria0,75-1 dl mjuk kokosolja1-1,5 dl raw kakaoDet beror lite på hur stora dadlarna är hur övriga proportioner blir så smaka av. Börja med att mixa dadlarna till mos, häll ner olja och mixa minst 7 min, fyll på med kakao och mixa ytterligare 3 min
Lägg alla ingredienserna i en microugnsfast form med höga kanter. Chokladkola i micron. Häll alla ingredienser i en microugnssäker form med höga kanter (så att kolan inte kan koka över)
Nu när jag var sjuk kunde jag till och med ta två. På lappen hade hon skrivit ned ett recept på en ingefärashot jag skulle röra ihop och dricka varje dag
Förvara i burk med tätt slutande lock. Tänkte då att Jag måste testa göra kanderad ingefära också. Koka upp under omrörning, sjud tills sockerlagen nästan kokat in helt och ingefäran blivit lite genomskinlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.