Krämig chokladmousse, med svag smak av kokos2 stora eller 4 små portioner250 g kokosgrädde - jag använde Blue Dragons krämiga kokosmjölk på tetrapack2 äggulor100 g mörk choklad, ca 1 dl chokladpelletsVärm kokosgrädden i en kastrull på spisen, låt den koka upp och tillsätt en äggula i taget
Släng ihop de godaste saffransbollarna på ett kick. Vill du göra dessa i god tid så funkar det alldeles utmärkt att frysa in bollarna, lägg sedan på ett fat och låt tinas i rumstemperatur
Man slänger ihop dem på ett kick och de uppskattas av alla. Recept på saffransbollar hittar du HÄR. Ca 1 dl kokos Recept på kokossnöbollar hittar du HÄR. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Inlägget Pepparkaksbollar gjorda på 3 ingredienser dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs. Därför blev jag så glad när jag i Jan Hedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Här kommer en chockerande nyttig chokladmousse, i alla fall för att komma från mig. Det är avokadon och kokosmjölken som står för krämigheten, men moussen smakar verkligen inte avokado, om man nu som jag ännu inte har hoppat på avokadotåget till 100%, utan bara lite grann. Raw chokladmousse, 2 små portioner
Botten är gjord av kikärtor och äggstanningen är baserad på kvarg. Tryck ut den i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda på 200 grader i 10 minuter. Grädda i 35 minuter på 200 grader
Denna gång bjuder jag på en sallad gjord på kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris. Lägg sedan upp en stor näve sallad på en tallrik, strö över finhackad gurka, tomat och lite mozzarella vilket jag hade i denna sallad
I fredags testade vi att göra chokladmoussepå avokado från boken Mera Vego. Jag har testat en annan variant av denna chokladmousse tidigare som jag gillade och denna gjorde mig inte heller besviken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.