Bred ut den ovanpå bottnen. Mandelbotten. 400 gram mandelmassa rivs på den grova sidan av rivjärnet. Lägg 1 gelatinblad i kallt vatten några minuter och smält det sedan på svag värme
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg bakplåtspapper i botten på en springform och grädda i ugnen i ca 12 minuter. Tillsätt 0,5 dl florsocker, lite åt gången och vispa tills att du får små toppar på grädden
Tryffelkaka påmandelbotten serverad med grädde. Choklad kan man ju aldrig få för mycket av och om det är lite sämre väder någon sommardag kan det vara trevligt att baka en kaka att bjuda på
Häll moussen i formen på den kalla mandelbotten och låt den stå kallt i två timmar. Sista dagen vågade jag släppa lite på spärrarna och då var det till och med kul
Receptet på tårtan som bestod av en kompakt chokladbotten(nästan för kompakt, den var svår att skära), chokladmousse och vit chokladpannacotta har jag hittat i tidningen Baka
Maken har haft sin årliga lunchen för kollegorna och den här gången så bjöd vi på en väldans god kaka, en riktigt god midsommar-jordgubbskaka, lite mäktig i och med mandelbotten men den var jättegod och flera av kollegorna tog om
Tejpa sedan ihop de så att de blir som en cylinder (kolla andra bilden) och ställ de på en bricka. Om du inte har små cheesecakeformar eller andra cylinderformar, ta då en plastficka och klipp isär den på längden gör fyra remsor som är ca 7 cm höga. Här är de improviserade formarna, på bilden har jag satt i lager 1 och 2
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.