11 st
vaniljstång eller 0.5 tsk vaniljsocker eller 0.25 tsk äkta vaniljpulver
10.5 dl
kakao
1 ev.
hallon
12 st
gelatinblad 5-6 dl vispgrädde 0.5 dl strösocker 1 st vaniljstång eller 0.5 tsk vaniljsocker eller 0.25 tsk äkta vaniljpulver 0.5 dl kakao
1 ev.
hallon
12 st
gelatinblad
15-6 dl
vispgrädde 0.5 dl strösocker 1 st vaniljstång eller 0.5 tsk vaniljsocker eller 0.25 tsk äkta vaniljpulver 0.5 dl kakao
1 ev.
hallonLägg gelatinbladen i blöt i en djup tallrik med kallt vatten. 2 st gelatinblad Gelatinblad i blöt. Häll grädden i en kastrull. Häll på strösockret. Häll eller lägg antingen i snittad vaniljstång med urskrapade frön, vaniljpulver eller vaniljsocker. Tillsätt kakaon. Vispa till en jämn smet med en handvisp. 5-6 dl vispgrädde 0.5 dl strösocker 1 st vaniljstång eller 0.5 tsk vaniljsocker eller 0.25 tsk äkta vaniljpulver 0.5 dl kakao Vispgrädde. Vispgrädde, socker, vanilj, kakao. Vispa ihop. Låt chokladblandningen koka upp, rör om och låt koka på svag värme 1-2 minuter och ta sedan direkt av den från plattan. OBS! Var försiktig, det kokar över väldigt lätt så gå inte ifrån spisen och lyft bort kastrullen från värmen om det börjar koka för mycket! Koka upp. Koka på svag värme. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dem i kastrullen och vispa runt så de smälter och det blir blandat. OBS! Kastrullen måste ha tagits bort från plattan när detta görs för det får inte koka för då kan det skära sig. Vispa ner gelatinbladen. Häll upp i portionsglas. Ställ kallt i minst 2 timmar så att pannacottan stelnar. Häll upp i portionsglas. Låt stelna. Dekorera med t.ex. riven choklad, siktad florsocker, hallon eller blåbär, citronmeliss, syltade apelsinskal, strössel. Servera, ät och njut! ev. hallon Garnera och servera chokladpannacottan.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.