Chokladpavlova med jordgubbar
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • äggvitor
  • 1 vitvinsvinäger
  • 1 strösocker
  • 1 florsocker, siktat
  • 1 majsstärkelse, siktad
  • 1 mörk choklad
  • 1 vispgrädde
  • 1 nötkräm (kan bytas mot t.ex chokladkräm, lemon curd eller marmelad)
  • 1 jordgubbar, i bitar
  • 1 Garnering: mynta, pistagekärnor, florsocker1. Sätt ugnen på 120°. Rita en cirkel på bakpapper, ca 24 cm i diameter. Smält chokladen i mikro eller vattenbad.2. Vispa vitorna tills skummet börjar stiga, häll i vinäger och hälften av strösockret. Vispa på medelhastighet ca 1 minut.3. Tillsätt resterande strösocker och vispa på högsta hastighet till ett fast skum. Rör ner florsocker och majsstärkelse. Rör sedan försiktigt ner den smälta chokladen.4. Klicka ut smeten på bakpappret och bred ut tills du fyllt cirkeln. Grädda ca 1 ½ timme. Låt svalna utan att öppna ugnsluckan. Marängen ska vara något seg inuti, men lätt släppa plåten. Om marängen faller ihop när den svalnar är det ingen fara, den blir lika god ändå!5. Vispa grädden mellanhård och bred ut den på botten. Ringla på nötkräm och toppa med jordgubbar. Garnera med t.ex mynta, hackade pistagekärnor och florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.