Den krispiga och salta botten i kombination med ett tjockt lager mjölkchokladtryffel är lika med MUMS =) Det är väl tur att det räcker med enliten minibit - sedan känner man sig nöjd
När man tempereratchokladen använder man den med fördel till att göra praliner, chokladkakor eller annat chokladigt som man vill ska hålla fint i rumstemperatur och vara blankt och vackert
Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, björnbär, örter ochchoklad. Man skulle kunna äta på jobbet, men jag tycker ju att det är roligt att laga mat och sitta ner en stund vid matbordet ochventileradagens händelser
Vi delar upp matplaneringen ( tanken är väl attbarnen ska laga maten sin vecka också så småningom men än så länge ligger det mest på mig ) plocka i och ur diskmaskinen, gå med soporna och hjälpa till med tvätten
Lägg i en burk och förvara i kylskåpet. Ni som läser många amerikanska hälsobloggar har säkert kommit i kontakt med recept med pumpapuré, perfekt i nyttiga efterrätter och kakor
Efter gårdagens galna tempo är jag helt slut och dessutom är det världens häckaväder ute, så jag planerar att ligga på soffan, kika på någon serie varvat med fotokurs och trycka i mig den lilla biten som finns kvar av den gudomligt goda bankakan jag bakade för någon dag sedan
D Och jag fick börja den på bästa sätt, genomatt baka tårta till en av auktionsvinnarna i densenasteinstagramauktionen där samtliga intäkter oavkortat gick till ett barnhem i Somalia
Och nu väntar jag på att Emma ska komma hit igen för en annan #melfest lördag. Schysst, glutenfri pizza med tomatsås, grönkål, getost, päron, valnötter honung och balsamico
Sen in i kylen under nattenochdagen efter så är det bara att vispa upp grädden. Tårtan består egentligen av tre delar (vilket Olof gör) och jag valde två olika fyllningar till dessa tre delar
Häll av vattnet från bönorna och mixa allting (förutom chokladen) med en stavmixer. Vi insåg att om vi människor fortsätter att föröka oss i den här takten som vi gör kommer världen snart bli överbefolkad och ser vi rent krasst på det, finns det människor här i världen som fatskikt inte fyller någon vidare funktion
Det är en häftig känsla att man med bara mjöl ochvatten kan göra sin egen jäst. Jag kom i kontakt med surdeg för ungefär ett år sedan genomboken "Surdegsbröd, recept och tips från en hemmabagare" av Martin Johansson
Att istället för att laga en "riktig" rätt, bara kombinera några olika smårätter med olika färger, smaker och texturer för att skapa en lite annorlunda ochenkel måltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.