1 strössel
eller pärlsockerVärm ugnen till 200 grader. Blanda alla ingredienser i skålen till matberedaren med kniven monterad. Blanda väl.
1 Ta
upp degen på bakbordet och forma till sex fingertjocka längder, lika lång som plåtarna. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Tryck till dem med handen så att de blir plattare. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över strössel.
1 Grädda
i mitten av ugnen, cirka 12 minuter.
1 Skär
längderna i sneda cirka 2 centimeter breda bitar, på plåten medan de är varma. Lägg dem på bakgaller för att kallna. Förvara dem i en kakburk.
Skär 3–4 snitt tvärs över limporna. Smula jästen i en liten bunke och rör ut med ljummet vatten. Blanda i rågsikt, plasta bunken och låt den stå i rumstemperatur i 1 dygn
Väder – bestäm dig och hota inte med svarta moln om du inte har tänkt sända regn. jag känner att jag har gått lite bananas med rabarberrecept på sista tiden så idag blev det inte det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.