Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull. Hacka chokladen och rör ner i kastrullen. Riv av skalet från apelsinen med hjälp av ett riv- eller zestjärn, och smaksätt med apelsinskal och kanel
Jag gjorde chokladtryffel med både kakao och kokosflingor, receptet är väldigt enkel. Jag passade på att baka chokladtryffel som julgodis, de bara smälter i munnen med sin mjukhet
Tvätta limen noga och riv skalet fint. Koka upp grädden och häll över chokladen. (kan behövas ett vattenbad ifall chokladen inte vill smälta ordentligt) Blanda sedan i smör, limeskal och kanel
Koka upp Milda mat & visp med Milda margarin, apelsinsaft och florsocker. Dra kastrullen åt sidan och tillsätt choklad, kanel och apelsin cest, rör till en jämn smet
Vit chokladtryffel med apelsin och saffran, lyxigt julgodis. Efter en långpromenad i skogen och korgen full med granris så har hemmet dekorerats och adventsljusstaken lyser och gör mig sällskap i köket
Det var länge sedan jag gjorde frukostsmoothies och vi fick flera kilo bananer i söndags med matkassen så ikväll ska jag skiva resten och frysa in dem till kommande smoothies
Blanda grädde, glykos, stjärnanis och rivet apelsinskal. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Värm sedan allt igen och sila den över den finhackade chokladen
Blanda grädde, glykos, stjärnanis och rivet apelsinskal. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Värm sedan allt igen och sila det över den finhackade chokladen
De hade ett gäng med italien-inspirerade recept och därav bland annat dessa godingar. Och trots att de bara är tisdag så tycker jag att man kan få unna sig en liten munsbit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.