Blanda mandelmassa med äggvita och mandel samt en knivsudd salt. knåda ihop med handen. Parallellt med nougat/choklad/grädd/salt låter du mintchokladkakorna smälta i en separat kastrull i kaffegrädden på lika låg temperatur
Av någon oförklarlig anledning har det här receptet legat bortglömt i min låda i ett par år. När jag nu hittade det blev jag ivrig att baka den och den var lika god som jag mindes den
Allra godast är kakan om den får stå i kylen över natten, men det fungerar med någon timme också. Jag brukar även göra mintkaka med samma recept genom att tillsätta pepparmintessens i tryffeln
Den är faktiskt sprängfylld med massa nyttiga vitmanier och mineraler samt hälsosamma fetter. När jag fyllde år i förra veckan så bakade Eva (Min pojkväns pappas sambo) en supergod chokladtryffeltårta som vi åt till etterätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.